Historikk Skriv ut E-post

Med utgangspunkt i et grustak i Meråker etablerte Petter Hernes, opprinnelig fra Frosta og bestefar til nåværende eier Jon Petter, seg som anleggsentreprenør i forbindelse med den store kraftutbyggingen i bygda i 1936.

Virksomheten vokste, både organisatorisk og gjennom oppkjøp. I tillegg til graving og masseflytting ble transport snart en ekstra fot å stå på. Meråker Smelteverk var i mange år største oppdragsgiver.

Fra 1960 begynte bedriften å operere utenfor egen kommune, og Trondheimsområdet er med årene blitt det største markedet for maskinentreprenørdelen, Arne Hernes AS, som med nærmere 40 ansatte er størst i konsernet. For Hernes Transport AS er flis og tømmertransport viktige fraktgods.

I 2006 inngikk Hernes AS langsiktig driftsavtale for Muruvik Havn, som Meråker kommune hadde kjøpt av Elkem. Havneanlegget er tiltenkt en sentral rolle i fremtidens Hernes-konsern.

Jon Petter Hernes overtok som eier og daglig leder av familiebedriften etter faren Arne i 1994. I 1997 ble hovedsetet flyttet fra Meråker til Sutterøleieret i Stjørdal.

Hernes konsernet består i dag av datterselskapene Arne Hernes AS (entreprenør), Hernes Transport AS, Hernes Eiendom AS og Muruvik Havn AS.


 

 

Besøkende

Vi har 3 gjester her nå

Hernes Konsernet

Hernes AS
Sutterøygata 18
7502 Stjørdal

Tel : (+47) 74 82 29 20

 

024.jpg